Onze optredens

Een drukke week voor de Zaanse Parelvissers.

De week van 19 mei t/m 26 mei 2024 is voor De Zaanse Parelvissers een hele drukke week geweest met 4 optredens. Op 19 mei (1e Pinksterdag waren wij opnieuw uitgenodigd op Tuincomplex Nieuwe Levenskracht in Amsterdam. Na een wat (te) lang optreden van het Amsterdams Smartlappenkoor mochten de overige koren gaan optreden t.w. het Mokum in Almere Koor, de Vrolijke Noot (koor van het tuincomplex) en wij, De Zaanse Parelvissers. De dag overziend was dit een te lange dag maar we hebben er het beste van gemaakt. Vervolgens op 21 mei naar Zaandam waar we hebben opgetreden in Verzorgingshuis Saenden. Voor de bewoners van Saenden was dit een feestdag in het kader van 3e Pinksterdag. ’s Morgens was er een optreden geweest van het Zaandams Smartlappenkoor, tijdens de lunch werd er aal geserveerd en toen kwamen wij de dag afsluiten. Een super gezellig optreden met heel enthousiaste bewoners en ook het personeel deed lekker mee. Onze Willem heeft ook hier zijn “Dorus” act gedaan waarbij een dame het overnam en de microfoon van Willem afnam. Een paar dagen rust voor onze stembanden maar op zaterdag 25 mei 2024 op naar Anna Pauwlona voor een optreden in het prachtige “Seniorencomplex de Keijzershoff”. We zijn hier al 2x eerder te gast geweest en evenals voorgaande keren een zaal volle publiek wat heerlijk meedeed. We hebben een programma gezongen van oude en nieuwe liedjes wat gezien de reactie goed in de smaak is gevallen. Bewoners van de Keijzershoff: wie weet tot volgend jaar. Tot slot van deze week op 26 mei voor het eerst naar het Pleinfeest in Wormerveer. Een korenfestival prima georganiseerd door het koor Ontroerend Goed. Ondanks dat er gedurende de middag af en toe een buitje regen viel was de stemming opperbest bij het aanwezige publiek. Onder leiding van Peter, onze accordeonist, hebben wij een aantal gezellige vlotte nummers gezongen. Wij, De Zaanse Parelvissers, vonden dit een leuk optreden en we hopen dat we nog eens mogen terugkomen in onze eigen Zaanstreek.

De Zaanse Parelvissers in de Lorzie.

Op zondag 21 april 2024 hebben de Zaanse Parelvissers opgetreden in de Lorzie in Wormerveer. De zaal was goed gevuld met ook een aantal bekenden van ons ondanks dat ook het koor Ontroerend Goed een optreden had in de Magdalenakerk. Voor de pauze bestond ons programma uit veel oude nummers meestal uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Na de pauze eerst een optreden van onze Dorus die o.a. “de twee motten” en het door hem geliefde lied “de laatste trein naar Rotterdam” over Ajax-Feijenoord heeft gezongen. Verder na de pauze veel nummers van meer recente datum die door het aanwezige publiek vaak werden meegezongen. Ook waren er dames en heren die een dansje deden en ook de polonaise ontbrak deze keer niet. Na afloop kregen we vele positieve reacties en wij hopen dat we nog een keer terug mogen komen in de Lorzie want ook wij hebben een gezellige middag gehad.

Muziek op zondag

Muziek op zondag is de titel van optredens die plaatsvinden in de Westertil te Wormer. Op 7 april 2024 hebben wij, De Zaanse Parelvissers, deze middag muzikaal opgeluisterd. Volgens de publicatie zou de zaal open gaan om 14.00 uur maar om deze tijd was er geen stoel meer beschikbaar ondanks dat er overal nog stoelen vandaan gehaald werden. We hoorde dat er nog nooit zoveel belangstelling is geweest bij een evenement in de Westerkil. Na ons gebruikelijke openingsnummer (Parelvissers met Pensioen) hebben we een gevarieerd programma gezongen. Ook de solo optredens ontbraken niet met Japie de Portier, Twee motten, De laatse trein naar Rotterdam, Zuiderzeeballade en de Woonboot. Aan de reacties te horen hebben we een mooie middag verzorgt met herkenbare liedjes en gingen de aanwezige tevreden naar huis. Ook wij vonden het gezellig en hopen nog een keer te mogen terugkomen.

Carnaval in Wognum 4 februari 2024

De Zaanse Parelvissers in kleinere bezetting door enkele zieken.

De Hofkapel van Carnavalsvereniging De Krotenkokers.

Ook onze dames waren aanwezig hier met een advocaatje met slagroom.

De Zaanse Parelvissers kan je overal voor uitnodigen. Op 4 februari 2024 waren we opnieuw in de Sweelinckhof in Wognum op uitnodiging van Carnavalsvereniging de Krotenkokers. Na een openingswoord door Prins Sjoske den eerste en zijn adjudant werd de middag muzikaal geopend door de Hofkapel. De sfeer zat er gelijk goed in en de Zaanse Parelvissers konden met hun repertoire daar lekker op aan sluiten. Er werd regelmatig een dansje gemaakt en ook de polonaise ontbrak niet. Na nogmaals een optreden van de Hofkapel hebben wij de middag afgesloten met nog een aantal herkenbare gezellige liedjes. Kortom een zeer gezellige middag.