Assendelft 20 januari 2023.

 

Het eerste optreden van de Zaanse Parelvissers in 2023 was op 20 januari bij het jubileum van de Zonnebloem Westzaan/Assendelft in de kantine van SVA.

Al ruim voor het begin van ons optreden kwamen de eerste Zonnebloem leden een plekje zoeken in de kantine en om 14.00 uur waren alle zitplaatsen bezet, kortom een optreden voor een bomvolle zaal.

Na de opening door de voorzitster en wat huldigingen mochten we starten met ons optreden. Peter, onze muzikaal leider, koos voor een afwisselt repertoire van oude en wat nieuwere nummers. Gezien de reacties van de aanwezige viel dit goed in de smaak en bleken we te maken te hebben met een gezellig en enthousiast publiek. Ook het bestuur van de Zonnebloem was tevreden (zie het fotoboek op deze site). Ook wij vonden dit een heel gezellig optreden en kijken terug op een leuke middag.

================================================================================== 

 

2 & 3 juli 2022, een druk weekend voor De Zaanse Parelvissers.

Allereerst zijn De Zaanse Parelvissers op 2 juli 2022 naar het noorden van onze provincie afgereisd te weten Anna Paulowna. In een prachtige zaal van Woonzorggroep Keijzershoff hebben wij een optreden verzorgt. Na wat aanloopproblemen te hebben opgelost is het een mooi optreden geworden met een zaal vol enthousiaste toehoorders die volop mee zongen met de bekende liedjes. Zoals bijna gebruikelijk ontbrak ook de polonaise niet in gang gezet door onze echtgenotes. Aan het eind van ons optreden werd al gemeld dat we volgend jaar mogen terugkomen. Dat doen we graag want we werden prima verzorgt door de dames en heren waarvoor onze dank.

Toen 3 juli 2022. De dag van “Trappen voor Huntington”. Een fietsevenement met als doel geld op te halen dat besteed kan worden aan onderzoek naar de ziekte van Huntington. Ook een aantal leden van ons koor en echtgenotes hebben gefietst. Weliswaar was het wat winderig maar wel een uitstekende temperatuur om lekker te fietsen. Na terugkomst van ons rondje van Westzaan via o.a. Buitenhuizen, Heemskerk en Assendelft en terug naar Westzaan hebben we nog lekker een uurtje opgetreden voor de fietsers en andere belangstellenden. Luidkeels werd er meegezongen en ook werd er volop gedanst. Tijdens ons optreden werden we diverse keren getrakteerd op een biertje dat goed in de smaak viel. Bier dat overigens rijkelijk vloeide na voltooiing van de fietstocht. Een druk maar gezellig weekend voor ons.

======================================================================================

JAARCONCERT 14 MEI 2022.

Helaas gedwongen door de Corona hebben we 2 jaar geen jaarconcert kunnen geven maar na de kerk aan de Zaanweg stonden de Zaanse Parelvissers nu in het industrieel erfgoed de Stoomhal voor hun Jaarconcert 2022 in een uitverkocht huis dit ondanks de vele activiteiten die op deze dag in de Zaanstreek plaatsvonden.

Zoals gebruikelijk begon de avond met een optreden van de Zaanse Parelvissers met hun Hollandse repertoire (op één uitzondering na) en voor de pauze een optreden van Rowena Kat die twee Engelstalige musicalnummers zong. Na de pauze konden de aanwezige genieten van een optreden van accordeonorkest Avanti uit Krommenie. Zij brachten een afwisseld programma met o.a. de Avanti mars, de indrukwekkende Bolero van Ravel en het Israelische Hava Naquilla. Vervolgens een tweede optreden van de Zaanse Parelvissers. We waren inmiddels helemaal warm gedraaid en dat geldt ook voor de zaal. Elk nummer werd luidkeels meegezongen waardoor de sfeer fantastisch was. Na afloop tijdens de afterparty krgen we dan ook vele lovende reacties op deze super gezellige avond. Peter Batenburg verzorgde op de van hem bekende manier de muziek.

We kunnen spreken van een zeer geslaagde avond die zeker voor herhaling vatbaar is dus wie weet………misschien tot 2023.

======================================================================================

De Zaanse Parelvissers in West Friesland.

In 1 week hebben we twee keer opgetreden in West Friesland. Eerst op 19 april in Wognum en daarna op 21 april 2022 in het naast gelegen Nibbixwoud. Beide keren was de zaal vol. Hier geen terughoudendheid in verband met de naweeën van Corona maar publiek dat zin had in een gezellige middag. In Wognum waren we te gast in de zaal van Cafe Stam. Direct zat de stemming er al goed in en werd er lekker gedanst. Ook de bijna gebruikelijke polonaise onderleiding van onze dames ontbrak niet. Na een oproep van Peter was er zelfs een dame die het waagde een nummer met ons mee te zingen (zie bovenstaande foto). 

In Nibbixwoud waren we uitgenodigd door KBO in het prachtige complex Lange Dres. Hier in het begin een wat bedrukte stemming door een droevige gebeurtnis de avond voor ons optreden. Misschien wel door onze muziek werd men wat vrolijker en ging men lekker met ons meedoen. Ook hier gingen de voetjes van de vloer en werd het een leuke middag. Beide keren werd alles weer, op de van hem bekende wijze, aan elkaar gepraat door Peter Batenburg.

 

======================================================================================

an de vloer.

 

Carnaval in Zuidschermer.

In februari 2020 hebben wij, de Zaanse Parelvissers, opgetreden tijdens een 50+ carnavalsmiddag in Zuidschermer. Door de alom bekende problemen mocht er in 2021 geen carnaval gevierd worden maar op 28 maart 2022 hebben de Batavieren weer uitgesteld carnaval gevierd. Ook dit jaar mochten wij weer optreden op de carnavalsmiddag. Met onze kleding aangepast aan het thema Viva La France hebben we weer een gezellige middag kunnen verzorgen. Dit keer was er helaas wat minder belangstelling van de bewoners van Zuidschermer. Minder belangstelling hoor je op dit moment ook uit de theaterwereld en de bioscopen dus we zullen maar denken dat het de naweeën zijn van de Corona en mensen nog wat voorzichtig zijn. Naast onze muziek werden de aanwezige verder vermaakt met een quiz, het Batavierenlied en aan het eind van de middag een tombola. Zo werd het toch nog een gezellige middag.

======================================================================================

Optreden in Oosthuizen.

Na het opheffen van de meeste Corona maatregelen hebben we op 26 februari 2022 voor de tweede keer opgetreden. Dit keer bij de ouderenvereniging in Oosthuizen. Aan de rand van Oosthuizen werden we verwelkomt in het prachtige nieuw complex MFA De Groote Molen. Om 14.00 uur was er een volle zaal en na een welkomstwoord verzorgde Peter Batenburg zo als gewoonlijk de presentatie van ons programma. Ook hier hadden de aanwezige blijkbaar genoeg van alle beperkingen door Corona want direct vanaf het eerste nummer werd er volop meegezongen. Na een uitdaging van Peter werd er een polonaise gelopen mede ingezet door onze aanwezige echtgenotes.

Door de volle zaal hebben een aantal leden van ons koor in de pauze plaats genomen op de rand van het podium. Hierbij zijn onze, bij onze outfit passende, rode sokken goed zichtbaar. Na afloop kregen wij van ons publiek vele lovende reacties en zou men ons in de toekomst nog wel een keer willen horen. Wie weet komt het nog eens zo ver.