AFSCHEID WILLEM BLOM 

Op zaterdag 11 mei nam ons koorlid Willem Blom in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd afscheid  na ruim 23 jaar van zijn baan als havenmeester van de Z.Z.V. zeil & motorboot – jachthaven in West Knollendam. Op deze zeer druk bezochte receptie in een grote partytent op het terrein van de jachthaven mochten wij enkele liedjes uit ons repertoire ten gehore brengen, evenals een speciaal voor deze speciale  gelegenheid – door twee van onze koorleden – geschreven lied. Het bleek dat Willem enige moeite had zijn emoties te bedwingen toen wij hem toezongen, want zijn ogen werden af en toe wat vochtig.

Ons optreden werd voor- en achteraf gelardeerd met gezellige deuntjes die onze muzikale leider, Peter Batenburg, uit zijn accordeon toverde, waarbij hij het zelfs af en toe waagde om zichzelf ook vocaal te begeleiden.

Overladen met giften – hoofdzakelijk gevulde enveloppen – kon Willem na deze happening met Gea huiswaarts gaan om zich  voor te bereiden op een welverdiende vakantie.

=============================================================================================

31-03-2019   MENNISTENERF

Op de laatste dag van het kwartaal mochten wij acte de présence geven in de tot de laatste stoel uitverkochte Arend Dikzaal van het Mennistenerf in Zaandam. Na de soundcheck zat al bij ons openings- en herkenningslied de stemming er goed in. Peter was deze middag geweldig op dreef met zijn soms humoristische aankondigingen, die onze liedjes als cement aan elkaar metselden. Meerdere malen werd er tijdens het zingen gedanst en op de uitnodigingen tot ‘variée’ ontstonden er inderdaad wisselende contacten, die hier gelukkig alleen maar zorgden voor verhoging van de feestvreugde. Het viel op dat in deze altijd gezellige zaal die middag diverse mensen heel enthousiast meezongen met het repertoire dat voor iedereen zeer herkenbaar was. Na afloop werd al direct vanuit de organisatie contact gelegd om ons nogmaals naar het Mennistenerf te laten komen, iets wat wij zeer zeker graag zullen doen.

=============================================================================================

 

CARNAVAL IN ZUIDSCHERMER

Op maandagmiddag 4 maart 2019 mochten wij in Partycentrum ’t Torenerf in Zuidschermer tijdens de 50+ middag het carnavalsfeest opluisteren van Carnavalsvereniging De Batavieren. Prins Mazzel de 1e heette ons welkom en hij bleek vergezeld van nogal wat graven (personen in dit geval) en – qua uiterlijke schoonheid een stuk fraaiere – gravinnen. Nadat de gasten plaats hadden genomen konden wij hen opwarmen met een mix van door Peter gekozen nummers, die de stemming er snel inbrachten en meerdere malen een polonaise ontlokten aan de prins en zijn gevolg, aangevuld met diegenen uit het publiek die nog redelijk goed ter been waren.

In de pauze werd door een aardige reserve-hofdame een quiz op de aanwezigen losgelaten met vragen die soms toch voor wat hoofdbrekens zorgden. Hierna mochten wij ons tweede blok door de luidsprekers laten klinken en ook tijdens dit deel van ons optreden – hoewel soms ten zeerste daartoe uitgenodigd door Peter - moesten de benen van de prins en zijn hofhouding van de vloer. Na afloop mochten we van diverse kanten vernemen dat we voor een zeer geslaagde middag hadden gezorgd en dat is altijd fijn om te horen.

=============================================================================================

    

CARNAVAL IN WOGNUM

Ver boven de grote rivieren waren wij, ieder op zijn eigen manier carnavalesk uitgedost, op zondag 24 februari 2019 aanwezig op een gezellige carnavalsmiddag in de Sweelinckhof in Wognum, waar we welkom werden geheten door Laurentius, Prins der Krotenkokers.

Door de prins zelf, vergezeld van zijn hofhouding en de dansmariekes en begeleid door de klanken van de Hofkapel der Krotenkokers, werd de polonaise geopend, waarna wij ons eerste blok liedjes ten gehore konden brengen,  uiteraard door Peter zorgvuldig passend uitgezocht aan de hand van de stemming in de zaal,  en die zat er echt al heel snel in.

Na ons eerste optreden werd de zaal getrakteerd op een uitvoering van de al genoemde dansmariekes, gevolgd door een muzikale bijdrage van de enthousiaste hofkapel. Hierna volgde ons tweede blok en ook bij die liedjes werd meermalen de polonaise in gezet, zowel door onze eigen aanhang als door de lichtvoetige dansmariekes, die een souplesse aan de dag legden waar wij als oude knarren alleen maar jaloers op konden zijn. Peter honoreerde zelfs een verzoek uit de zaal om de bekende lofzang op de Amsterdamse Westertoren (die wij vreemd genoeg niet op ons repertoire hebben staan) uit zijn accordeon te toveren, waarbij hij zelf de coupletten vocaal voor zijn rekening nam en wij, met de gehele zaal als ondersteuning, het refrein.

Uiteraard liep de middag enigszins uit, maar niemand klaagde daarover en als dank werden wij zelfs door Prins Laurentius in hoogsteigen persoon omhangen met een onderscheiding in de Orde der Krotenkokers, en daar doe je zoiets dan ook voor. Op die manier werd carnaval in West-Friesland met een Zaans accent een geslaagde middag.

=============================================================================================