12-09-2019: Evean Guisveld

Nadat de meeste van onze koorleden de vakantie(s) achter de rug hadden was het op dondermiddag 12 september weer zover: we mochten weer eens optreden. Ditmaal stond onze geluidsinstallatie opgesteld in Evean verzorgingscentrum Guisveld in Zaandijk. Al vroeg zaten enkele toeschouwers in de zaal, kennelijk om verzekerd te zijn van een goed ‘plekkie’. Toen om kwart over drie de zaal goed gevuld was, konden we aftrappen met ons openingslied, tijdens welk even het geluidsniveau werd getest en goed bevonden.

Door het enthousiasme van het publiek was het voor onze muzikaal leider Peter Batenburg – in de aankondiging door een heuse lady-speaker Pater Betenburg genoemd, een naam die we er misschien wel inhouden – niet moeilijk een passend repertoire uit zijn accordeon en onze kelen tevoorschijn te toveren. Peter bleek zelfs zo genereus om enkele verzoeknummers te honoreren, wat bij het publiek in zeer goede smaak viel. De pauze na het eerste blok kwam op die manier zeer snel.

Na een korte verfrissing begonnen we aan ons tweede blok met voor velen heel herkenbare nummers en het meezinggehalte was dan ook meer dan gemiddeld hoog. In het publiek zat zelfs iemand met een handmicrofoon die werkelijk alle liedjes meezong. Het werd op die manier een werkelijk heel gezellige middag die eigenlijk veel te snel voorbij was, maar we zijn daar vast niet voor het laatst geweest.

===================================================================

TRAPPEN TEGEN HUNTINGTON

Ons jaarlijkse pro deo-optreden stond dit jaar in het teken van de door de Stichting Huntington Zaanstreek georganiseerde 24-uurs happening “Trappen tegen  Huntington”, die als doel had zoveel mogelijk geld in te zamelen om mee te helpen aan de bestrijding van deze vreselijke ziekte die een mengeling lijkt van Alzheimer, Parkinson en ALS. In het weekend van 22 en 23 juni 2019 werden op de locaties van VV Westzaan en YC Lambert Melis diverse activiteiten georganiseerd, die wij vocaal mochten openen.

Het weer zat zaterdag fantastisch mee en in de grote tent op het terras van de VV Westzaan mochten wij ons laten horen, wat gezien de reacties van het publiek op veel bijval kon bogen, ondanks de ernst van de beweegredenen achter deze manifestatie. In twee blokken – één voor de officiële start van de 24-uurs wielerestafette en één na de speech van wethouder Gerard Slegers -  mochten wij het aanwezige publiek vermaken met veel bekende liedjes uit ons repertoire. Mooi dat je als Zaans koor op die manier een bijdrage mag leveren aan zo’n geweldig Zaans initiatief.

===================================================================

AFSCHEID WILLEM BLOM 

Op zaterdag 11 mei nam ons koorlid Willem Blom in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd afscheid  na ruim 23 jaar van zijn baan als havenmeester van de Z.Z.V. zeil & motorboot – jachthaven in West Knollendam. Op deze zeer druk bezochte receptie in een grote partytent op het terrein van de jachthaven mochten wij enkele liedjes uit ons repertoire ten gehore brengen, evenals een speciaal voor deze speciale  gelegenheid – door twee van onze koorleden – geschreven lied. Het bleek dat Willem enige moeite had zijn emoties te bedwingen toen wij hem toezongen, want zijn ogen werden af en toe wat vochtig.

Ons optreden werd voor- en achteraf gelardeerd met gezellige deuntjes die onze muzikale leider, Peter Batenburg, uit zijn accordeon toverde, waarbij hij het zelfs af en toe waagde om zichzelf ook vocaal te begeleiden.

Overladen met giften – hoofdzakelijk gevulde enveloppen – kon Willem na deze happening met Gea huiswaarts gaan om zich  voor te bereiden op een welverdiende vakantie.

=============================================================================================

31-03-2019   MENNISTENERF

Op de laatste dag van het kwartaal mochten wij acte de présence geven in de tot de laatste stoel uitverkochte Arend Dikzaal van het Mennistenerf in Zaandam. Na de soundcheck zat al bij ons openings- en herkenningslied de stemming er goed in. Peter was deze middag geweldig op dreef met zijn soms humoristische aankondigingen, die onze liedjes als cement aan elkaar metselden. Meerdere malen werd er tijdens het zingen gedanst en op de uitnodigingen tot ‘variée’ ontstonden er inderdaad wisselende contacten, die hier gelukkig alleen maar zorgden voor verhoging van de feestvreugde. Het viel op dat in deze altijd gezellige zaal die middag diverse mensen heel enthousiast meezongen met het repertoire dat voor iedereen zeer herkenbaar was. Na afloop werd al direct vanuit de organisatie contact gelegd om ons nogmaals naar het Mennistenerf te laten komen, iets wat wij zeer zeker graag zullen doen.

=============================================================================================

 

CARNAVAL IN ZUIDSCHERMER

Op maandagmiddag 4 maart 2019 mochten wij in Partycentrum ’t Torenerf in Zuidschermer tijdens de 50+ middag het carnavalsfeest opluisteren van Carnavalsvereniging De Batavieren. Prins Mazzel de 1e heette ons welkom en hij bleek vergezeld van nogal wat graven (personen in dit geval) en – qua uiterlijke schoonheid een stuk fraaiere – gravinnen. Nadat de gasten plaats hadden genomen konden wij hen opwarmen met een mix van door Peter gekozen nummers, die de stemming er snel inbrachten en meerdere malen een polonaise ontlokten aan de prins en zijn gevolg, aangevuld met diegenen uit het publiek die nog redelijk goed ter been waren.

In de pauze werd door een aardige reserve-hofdame een quiz op de aanwezigen losgelaten met vragen die soms toch voor wat hoofdbrekens zorgden. Hierna mochten wij ons tweede blok door de luidsprekers laten klinken en ook tijdens dit deel van ons optreden – hoewel soms ten zeerste daartoe uitgenodigd door Peter - moesten de benen van de prins en zijn hofhouding van de vloer. Na afloop mochten we van diverse kanten vernemen dat we voor een zeer geslaagde middag hadden gezorgd en dat is altijd fijn om te horen.

=============================================================================================