Eerste optreden na de Coronacrisis

Na bijna 1 ½ jaar hebben we weer kunnen optreden. Zaterdagmiddag 3 juli 2021 in de buitenlucht in Almere Haven op de parkeerplaats van een 65+ flat. Om alle risico’s te vermijden hebben we keurig op 1,5 meter uit elkaar gestaan.

De koorleden hadden elkaar al weer een paar keer gezien op de oefenavond maar wat hadden we een zin om weer op te treden. Aan het publiek, zowel op straat als op de balkons, te merken hebben die deze muzikale middagen ook erg gemist. Er werd enthousiast met ons meegezongen en soms werd er zelfs een dansje gewaagd. In de pauze hebben Ria en Peter ons verzorgt met een drankje en een hapje. Kortom, een ouderwets gezellige middag. Hopelijk komen er nog veel middagen/avonden waarop wij mogen optreden.

=====================================================================================

KOOR, CORONA, EN WAT DIES MEER ZIJ

Normaal gesproken zou hier een verslagje staan van ons volgende optreden, nadat we op 16 februari een optreden mochten verzorgen in het Mennistenerf in Zaandam. Maar ja….. er was inmiddels een eng iets ontsnapt uit een laboratorium in het verre China, iets met een code-achtige naam als COVID19, en de wind zat in de verkeerde hoek dus daar bleef het niet bij. Wereldwijd besmettingen, ziekenhuizen met hun IC-units overvol, regeringen in paniek, onvoldoende mondkapjes en andere beschermende materialen en noem maar op.

Voor we het goed en wel beseften zaten we in een intellectuele lockdown – nooit eerder van dat begrip gehoord trouwens – allemaal om kwetsbare groepen te beschermen en om het enge iets geen kans te geven zich verder te verspreiden. Het gevolg voor De Zaanse Parelvissers was dat voorlopig al geplande optreden werden gecanceld en alsof dat nog niet erg genoeg was mochten we ook niet met 10 man bij elkaar komen om te repeteren. Onze immer positief denkende secretaris maande ons nog wel om dan maar thuis te oefenen, maar aangezien ik een koorzanger ben en geen solist en ook nog eens in een toch wel redelijk gehorige 50+-appartementenflat woon, wilde ik dat de buren, die het in deze tijd toch al zo moeilijk hadden, niet aandoen.

Gelukkig trad er begin juni wat versoepeling op in de van overheidswege opgelegde beperkingen en konden we, hoewel aanvankelijk nog niet geheel compleet en met inachtneming van o.a. de 1,5-meter-regeling, voorzichtig aan weer gaan repeteren voor ons jaarconcert, dat nog steeds gepland staat voor 31 oktober dit jaar in De Stoomhal in Wormer.

De Zaanse Parelvissers bij Carnavalsvereniging De Batavieren

Op maandagmiddag 24 februari 2020 waren De Zaanse Parelvissers (in carnavalskleding) te gast bij carnavalsvereniging De Batavieren in Café 't Torenerf in Zuidschermer. De Batavieren hadden daar een gezellige carnavalsmiddag georganiseerd voor 50+ ers waarbij wij het muzikale gedeelte mochten verzorgen. Ter gelegenheid van carnaval was ons programma wat aangepast en het duurde dan ook niet lang of de eerste dansparen stonden op de vloer. Ook de liedjes waarop een polonaise gelopen kon worden ontbraken niet en met Prins Carnaval voorop gevolgd door de Raad van Elf en de Hofdames liep ook een gedeelte van de aanwezige gasten vrolijk mee. In de eerste pauze presenteerde de Hofdames een quiz waarin enkele pittige vragen zaten. Na ons tweede optreden was er nog een humoristische film met enkele plaatselijke grootheden in de hoofdrol. Voor ons was dit een gezellig optreden wat, aan de reacties te merken, ook bij het publiek in de smaak viel.

===================================================================

MENNISTEN ERF ZAANDAM – 16-02-2020

Terwijl buiten Dennis, de tweede winterstorm die we in februari over ons heen kregen, redelijk woest tekeer ging, hadden veel mensen deze barre weersomstandigheden getrotseerd om in de altijd gezellige Arend Dik-zaal van het Mennistenerf naar ons te komen luisteren. De stemming zat er als vanouds weer snel in en dat inspireerde Peter dusdanig dat hij op zijn humoristische wijze de nummers aan elkaar verbond in een leuke interactie met koor en publiek.

In het eerste blok werd al een polonaise gelopen en stonden er regelmatig dansparen op de vloer die zich op een dusdanige wijze voortbewogen dat je er hun leeftijd niet aan afzag. Nadat we in de pauze – middels een hapje en een drankje - prima waren verzorgd, konden we aantreden voor het twee deel van ons programma. Wat er gezongen zou worden was ook voor ons niet bekend, omdat Peter dat altijd bepaalt aan de hand van de sfeer in de zaal en hij dat feilloos aanvoelt en trouwens, in het Mennistenerf is sfeer nooit een probleem.

Op die manier kwam het einde van de middag volgens velen te vroeg, maar als troost kon er gemeld worden dat De Zaanse Parelvissers alweer geboekt zijn voor het volgende seizoen.

==================================================================

 

OPTREDEN IN DE PALM IN AMSTERDAM

Gezelligheid kent geen tijd. Dat zou het motto kunnen zijn voor de super gezellig middag in het hartje van de Amsterdamse Jordaan. Op zondag 12 januari ons eerste optreden van 2020 in gebouw "de Palm" uiteraard in de Palmstraat. Nadat "onze" Peter de zaal lekker had opgewarmd met zijn veelal Amsterdamse nummers waarop direct gedanst werd was het de beurt aan een rij van zangers die in het publiek aanwezig waren. Zo ook wij, De Zaanse Parelvissers. We mochten twee optredens verzorgen. Zoals op bovenstaande foto te zien werd er ook bij ons optreden volop gedanst en ook de polonaise ontbrak niet. Wij hebben genoten deze middag en aan de reacties van het publiek te merken hebben die ons optreden ook gewaardeerd.